Kolay Milföy Tatlısı

Çıtır çıtır milföy hamuruyla yapılan bu hafif ve lezzetli tatlıyı, hem kendiniz için hem de misafirleriniz için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, az malzemeyle büyük bir lezzet şöleni sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tatlı, beklenmedik misafirleriniz için de harika bir seçenek. Unutmayın, taze ve kaliteli malzemeler kullanarak daha da enfes bir sonuç elde edebilirsiniz. Deneyin ve bu enfes lezzetin tadına varın. Aileniz ve arkadaşlarınız bu milföy tatlısına bayılacaklar. Servis ederken yanına bir top dondurma veya biraz krema eklemeyi de unutmayın!

Gerekli Malzemeler

* 6 adet milföy hamuru
* 1,5 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
* 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
* 1/2 çay bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya
* 80 gram bitter çikolata
* 1 çay kaşığı Hindistan cevizi

Hazırlanış

Öncelikle süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısı, tereyağı ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp, orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, küçük kareler halinde kestiğiniz milföy hamurlarını, hazırladığınız kremanın içine batırın. Daha sonra, bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve her bir milföy parçasını çikolataya batırıp, Hindistan cevizi serpin. Bu işlemi tüm milföy parçaları için tekrarlayın. Hazırladığınız milföy tatlılarını bir süre buzdolabında soğutun. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bu nefis milföy tatlısını, çay, kahve veya süt ile birlikte servis edebilirsiniz. Yanına bir top dondurma veya taze meyveler ekleyerek sunumunuzu daha da zenginleştirebilirsiniz.