Tarifin Hikayesi

Pratik ve lezzetli tatlılar arayışınız mı var? O zaman bu enfes muhallebili ıslak kek tarifi tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, yoğun günlerinizde bile kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı seçeneği sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu kekin tadına bayılacak. Hafif ve nemli dokusuyla damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolayca bulunabilir. Siz de denediğinizde, lezzetine kendiniz şahit olacaksınız. Püf noktalarını da tarifin devamında bulabilirsiniz.

Malzemeler

Kek Malzemeleri:

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 çay bardağı soda
* 1 su bardağı süt
* 2 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1,5 - 2 su bardağı un

Şurup Malzemeleri:

* 2 su bardağı süt
* 5 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1,5 yemek kaşığı kakao

Muhallebi Malzemeleri:

* 3 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı

Kek Hamurunu Hazırlama:

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra sırasıyla soda, süt, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. En son olarak unu azar azar ekleyerek, ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın. Kek soğurken, şurubu ve muhallebiyi hazırlayabilirsiniz.

Şurubu Hazırlama:

Şurup için süt, şeker, vanilya ve kakaoyu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak, şeker eriyene ve hafifçe koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Muhallebiyi Hazırlama:

Muhallebi için sütü ve şekeri bir tencerede kaynama noktasına getirin. Ayrı bir kapta nişastayı az miktarda soğuk su ile çözdürün. Kaynayan süt karışımına nişasta karışımını yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Son Aşama:

Soğuyan kekin üzerine soğumuş şurubu eşit şekilde dökün. Daha sonra üzerine soğumuş muhallebiyi yayın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!