İşte Sizi Büyüleyecek Bir Tatlı: Muhallebili Kadayıf

Hem sütlü hem de şerbetli tatlıları sevenler için mükemmel bir tarifimiz var! İftardan sonra çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu enfes muhallebili kadayıf tarifiyle, damaklarınızda unutulmaz bir lezzet bırakacaksınız. Tarifimizi adım adım takip ederek, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlıyı deneyebilirsiniz. Hazırlık aşamaları oldukça basit ve kısa sürede harika bir sonuç elde edeceksiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, tarifin her adımını dikkatlice takip ederek, mükemmel bir muhallebili kadayıf deneyimi yaşayacaksınız. Unutmayın, tarifin tadını daha da artırmak için, kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin.

Gerekli Malzemeler

Kadayıf İçin:

* 500 gram kadayıf* 125 gram tereyağı
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Şerbet İçin:

* 3,5 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* 1 dilim limon

Muhallebi İçin:

* 3 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı şeker
* 1 yemek kaşığı (tepeleme) un
* 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
* 2 adet yumurta sarısı
* 125 gram tereyağı
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanış

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dilim limonu ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbetiniz hazır. Şimdi kadayıfı hazırlayalım. Kadayıfı ellerinizle iyice ayırın. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavada eritin. Ayırdığınız kadayıfı kızgın yağa atıp güzelce kızartın. Kızaran kadayıfı bir kaba alıp üzerine cevizleri ekleyin. Ardından muhallebiyi hazırlayın. Sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarılarını bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını, vanilyayı ve tarçını ekleyip karıştırın. Kızarmış kadayıfın üzerine muhallebiyi döküp iyice karıştırın. Kadayıfı istediğiniz bir kaba koyup, üzerine soğumuş şerbeti gezdirin. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!