Muhteşem Yumuşaklıkta Muzlu Kakaolu Muffin

Bu tarifte, muzun eşsiz yumuşaklığı ve kakaonun yoğun lezzeti bir araya geliyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes muffinleri, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir ikram olacak. Tarifte kullanılan malzemelerin kalitesi, muffinlerinizin lezzetini doğrudan etkiler. Taze malzemeler kullanmanız, daha başarılı bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu kakaolu muffinler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi haline gelecek. Çocuklarınızın da çok seveceği bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Son olarak, üzerine pudra şekeri serpiştirerek sunumu daha da zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler

* 100 gram şeker
* 200 mililitre süt
* 60 gram eritilmiş tereyağı
* 165 gram un
* 2 adet yumurta
* 25 gram kakao
* 1 adet olgun muz (ezilmiş)
* 1 çay kaşığı (silme) tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı damla çikolata

Hazırlanış

Öncelikle fırını 180 dereceye ısıtın. Daha sonra, derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Eritilmiş tereyağını ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve tarçını karıştırın. Bu kuru malzemeleri, ıslak malzemelerin olduğu kaba azar azar ekleyerek karıştırın. Ezilmiş muzu ve damla çikolatayı da ekleyip, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız hamuru, muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Muffinlerinizin üzeri kızarana ve içleri pişene kadar fırında bırakın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve afiyetle tüketin.

İpuçları

Daha yoğun bir kakao aroması için, bitter kakao kullanabilirsiniz. Muzların olgun olmasına dikkat edin, bu muffinlerin yumuşaklığını artıracaktır. İsterseniz üzerine fındık veya ceviz parçaları da ekleyebilirsiniz. Soğuduktan sonra, saklama kabında muhafaza edebilirsiniz.