Tarihi Bir Lezzet: Saray Çorbası
Osmanlı mutfağının zengin mirasından gelen enfes bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu özel tarif, nesiller boyu süregelen lezzeti sofralarınıza taşıyacak. Kuşkusuz, bu eşsiz çorba, kendine özgü aroması ve pürüzsüz kıvamıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu tarif, hem özel günlerinizde hem de günlük yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, keyifli bir lezzet sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes saray çorbasını çok sevecekler. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun! Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de bu tarihi lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
Et Suyu İçin:
* 1 adet tavuk göğsü* 1 adet tavuk but
* 2 adet havuç
* 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tane karabiber
* 3 adet defne yaprağı
Çorba İçin:
* 1 adet yumurta sarısı* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı limon suyu
* 1 kahve fincanı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı tereyağı