Tarihi Bir Lezzet: Saray Çorbası

Osmanlı mutfağının zengin mirasından gelen enfes bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu özel tarif, nesiller boyu süregelen lezzeti sofralarınıza taşıyacak. Kuşkusuz, bu eşsiz çorba, kendine özgü aroması ve pürüzsüz kıvamıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu tarif, hem özel günlerinizde hem de günlük yemeklerinizde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz, keyifli bir lezzet sunuyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes saray çorbasını çok sevecekler. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun! Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de bu tarihi lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Et Suyu İçin:

* 1 adet tavuk göğsü
* 1 adet tavuk but
* 2 adet havuç
* 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tane karabiber
* 3 adet defne yaprağı

Çorba İçin:

* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı limon suyu
* 1 kahve fincanı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle, tavuk göğsü, tavuk butu, havuçları ve baharatları (karabiber, defne yaprağı) bol suda haşlayarak lezzetli bir et suyu elde edelim. Haşlama işlemi yaklaşık 45-60 dakika sürmelidir. Tavuklar iyice piştikten sonra sudan alıp didikleyelim. Et suyunu süzgeçten geçirerek temizleyelim. Daha sonra, küçük bir kapta yumurta sarısını, yoğurdu, limon suyunu, unu ve tuzu iyice çırpalım. Ayrı bir tavada tereyağını eritip, üzerine kırmızı biberi ekleyip hafifçe kavuralım. Hazırladığımız yumurta-yoğurt karışımını yavaş yavaş et suyuna ekleyip sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirelim. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 5 dakika daha pişirelim. Son olarak, didiklenmiş tavuk etini çorbaya ekleyip, birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Sıcak olarak servis yapın.