Pastane Usulü Fırın Sütlaç Tarifi

Üzeri nar gibi kızarmış, tam kıvamında, şekeri baymayan nefis bir sütlaç tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif, sizleri pastanelerin lezzetli sütlaçlarına kavuşturacak. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu fırın sütlaç, hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınıza renk katacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça basit ve her mutfakta bulunabilecek türden. Hazırlanışı ise oldukça pratik ve zaman alıcı değil. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes sütlaçı çok sevecek. Denemeden geçmeyin!

Malzemeler

Bu enfes sütlaç için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 4,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı pirinç, 1,5 su bardağı su, 3/4 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya ve 2 yemek kaşığı buğday nişastası.

Hazırlanışı

Öncelikle pirinci yıkayıp, suda 1 saat kadar bekletin. Daha sonra geniş bir tencereye sütü, suyu, şekeri ve vanilyayı ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, beklettiğiniz pirinci ekleyin. Orta ateşte, pirinçler yumuşayana ve süt kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra 2 yemek kaşığı buğday nişastasını az su ile açıp, sütlaça ekleyin. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız sütlacı, yağlanmış fırın kabına dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra soğuması için bekletin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!