Patatesli Rulo Börek İçin Malzemeler

Bu tarifte, çıtır çıtır bir dış ve lezzetli bir iç kısımla mükemmel bir börek deneyimi yaşayacaksınız. İşte ihtiyacınız olan malzemeler:

Hamur İçin:

* 3 adet yufka
* 4 adet orta boy patates (kabukları soyulmuş ve rendelenmiş)
* 1 adet küçük boy soğan (incecik doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tutam tuz
* 1 tutam pul biber

Yumurtalı Karışım İçin:

* 2 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 1 tutam tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Patatesli Rulo Börek Hazırlanışı

Öncelikle patatesleri ve soğanı rendeleyip, salçalar, tuz ve pul biber ile güzelce karıştırıyoruz. Bu karışımı bir kenarda bekletelim. Yufkaların üzerine bu karışımı eşit şekilde yayıyoruz. Ardından yufkayı sıkıca sarıp rulo haline getiriyoruz. Daha sonra ruloyu küçük parçalar halinde kesiyoruz. Hazırladığımız yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karışımını üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Bu tarifle, hem pratik hem de lezzetli bir börek hazırlayacaksınız. Deneyip, yorumlarınızı bekliyorum!

Servis Önerileri

Bu enfes patatesli rulo börek, yanında ayran, cacık veya salatayla birlikte mükemmel bir öğün oluşturur. Ayrıca, farklı baharatlar ekleyerek kendi damak zevkinize göre özelleştirebilirsiniz. Kıtır kıtır dışı ve yumuşacık içi ile misafirlerinizi de etkileyeceğinizden emin olabilirsiniz. Özellikle çay saatlerinde veya pikniklerde ideal bir atıştırmalıktır. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz!