Lezzetli ve Kolay Patatesli Sulu Köfte

Pratik tencere yemekleri arasında en sevilenlerden biri olan patatesli sulu köfte tarifimizle karşınızdayız! Bu tarif sayesinde hem lezzetli hem de pratik bir yemek hazırlayabilir, aynı zamanda köftelerin dağılmasını da önleyebilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanması oldukça kolaydır. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes tadı çok sevecek. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba eşliğinde mükemmel bir akşam yemeği alternatifi. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 500 gram kıyma
* 4 yemek kaşığı ince bulgur
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 2 yemek kaşığı un
* 4 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* Su (gerektiği kadar)

Patatesli Sulu Köftenin Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Ardından, sarımsağı ekleyip kısık ateşte 1 dakika daha kavurun. Kıymayı, bulguru, unu, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Köfte harcını, küçük parçalar halinde yuvarlayın. Ayrı bir tencerede, patatesleri ve su ile birlikte haşlayın. Patatesler yumuşadığında, köfteleri tencereye ekleyin ve üzerine domates salçası ekleyerek 15-20 dakika pişirin. Arzuya göre, suyunu daha koyu kıvamda tercih ederseniz, biraz daha haşlayabilirsiniz. Servis öncesi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Bu tarifle siz de enfes bir patatesli sulu köfte hazırlayabilirsiniz. Sulu köfte sevenler için vazgeçilmez bir tarif! Patatesli lezzetiyle de damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak.