Lezzetli ve Pratik Patlıcan Köftesi

Etsiz ve oldukça pratik bir tarif arayanlar için mükemmel bir seçenek olan bu patlıcan köftesi tarifi, hem lezzetli hem de yapımı kolaydır. Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de sofranızı şenlendireceksiniz. Köftelerin kıvamını tam istediğiniz gibi ayarlamak için malzemeleri biraz daha artırıp azaltabilirsiniz. Özellikle baharat kullanımında kendi damak zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine taze yeşillikler serpiştirmeyi unutmayın, görsel şöleni tamamlar. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes patlıcan köftesi için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 500 gram patlıcan
* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet bayat ekmek (bütün)
* 1 diş sarımsak
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı pul biber
* 200 gram dil peyniri
* 10 adet fesleğen yaprağı
* 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp, hafifçe tuzlayarak yaklaşık 15 dakika kadar bekletiyoruz. Bu işlem patlıcanların fazla suyunu çekmesine yardımcı olur. Daha sonra patlıcanları iyice sıkıyoruz. Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayıp, patlıcanlarla birlikte bir kapta karıştırıyoruz. Bayat ekmeği suda ıslatıp iyice sıktıktan sonra patlıcan karışımına ekliyoruz. Yumurtayı, galeta ununu, tuzu, kekiği ve pul biberi de ekleyip, tüm malzemeleri iyice yoğuruyoruz.
2. Dil peynirini küp küp doğrayıp, fesleğen yapraklarını ince ince kıyıyoruz. Peynir ve fesleğeni patlıcan köftesi harcına ekleyip hafifçe karıştırıyoruz.
3. Hazırladığımız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, köfte şekli veriyoruz. Sıvı yağda kızgın olmayan bir tavada orta ateşte, köfteleri her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen patlıcan köftesinin fazla yağını kağıt havlu üzerinde süzdükten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.