Lezzetli Bir Patlıcanlı Ravioli Deneyimi

Ev yapımı ince hamurla hazırlanan enfes patlıcanlı ravioli tarifiyle, damak çatlatan bir lezzete ulaşın. Haşlandıktan sonra tereyağında hafifçe sotelenip, özel domates sosuyla buluşan bu ravioli, unutulmaz bir yemek deneyimi sunuyor. Tarifimizde kullanılan malzemeler, taze ve kaliteli olup, her lokmada doğal lezzeti hissetmenizi sağlayacak. Hem görsel şölen sunan hem de damak zevkinizi okşayan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken püf noktalarını da sizlerle paylaşacağız. Sunum önerilerimizle, sofranızı şık bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Hamur Hazırlama

300 gram un, 200 gram irmik unu, 6 adet yumurta ve yarım çay kaşığı tuzu yoğurarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru en az 30 dakika dinlendirin. Daha sonra ince ince açın ve istediğiniz şekillerde kesin. Hamuru çok ince açmak, raviolilerin daha lezzetli olmasını sağlar. Hamurun kıvamına dikkat ederek, un ilave edebilirsiniz. İnce açtığınız hamuru, kurumaması için nemli bir bezle örtün. Bu sayede hamurunuzun kurumasını ve çatlamamasını önleyebilirsiniz.

İç Malzemesi ve Sos

Közlenmiş 3 orta boy patlıcanı, 150 gram lor peyniri, 80 gram kavrulmuş ceviz içi ve 2 diş sarımsağı iyice karıştırarak ravioli iç harcını hazırlayın. Patlıcanları közlemek yerine, fırında pişirebilir veya küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteleyebilirsiniz. Cevizin kıtır kıtır bir doku katması için çok fazla kavurmamaya dikkat edin. Lor peynirinin tuzluluğuna göre tuz miktarını ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız iç harcı, hamur parçalarının üzerine küçük miktarlarda koyarak raviolileri şekillendirin.

Domates Sosu ve Servis

1 kilogram domatesi, 300 gram kapya biberi, 1 orta boy kuru soğanı ve 2 diş sarımsağı zeytinyağında soteleyerek domates sosunu hazırlayın. Domatesleri soyup, ince ince doğrayarak daha pürüzsüz bir sos elde edebilirsiniz. Kapya biberi tatlılığıyla sosa harika bir tat katacaktır. Sosun kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Haşlanmış raviolileri tereyağında soteleyin, üzerine domates sosunu gezdirin ve 50 gram rendelenmiş pecorino peyniri ile 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş kırmızı biber serpin. Sıcak servis yapın.

Servis Önerileri

Hazırladığınız patlıcanlı ravioli'leri taze fesleğen yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Yanında bir kadeh kırmızı şarap harika bir tercih olacaktır.