Lezzetli ve Hafif Bir Tatlı

Sütlü ve hafif tatlıları seviyorsanız, bu tarif tam size göre! Portakal sulu muhallebi tatlısı, hem damak zevkinize hitap edecek hem de yapımıyla sizi yormayacak kadar kolay. Misafirlerinizi etkileyecek kadar şık, kendiniz için hazırlayacak kadar da pratik bir tatlı arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Bu tarifi denediğinizde, ferahlatıcı tadı ve pürüzsüz kıvamıyla ne kadar beğeneceğinizi göreceksiniz. İçerisindeki taze portakal suyu, tatlıya eşsiz bir aroma katıyor. Hazırlaması oldukça basit olduğu için mutfakta fazla vaktinizi almayacak. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Portakal Suyu Karışımı

- 1 litre taze sıkılmış portakal suyu
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası

Malzemeler: Muhallebi Karışımı

- 1,5 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı (yumurtanın beyazını kullanmayacağız)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya

Hazırlanışı

Öncelikle portakal suyu ve nişastasını bir kapta iyice çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta ise süt, un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın. Karışımı, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Tereyağını ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5-7 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve ılık bir şekilde portakal suyu karışımıyla birleştirin. Karışımı tekrar kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Soğuyan tatlıyı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!