Bu tarif, annelerimizin ellerinden çıkan o enfes revani tadını yeniden yaşatacak. Her lokmada çocukluğunuza yapacağınız bir yolculuk... Sıcacık, yumuşacık ve portakallı aromasıyla damağınıza inanılmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Tarifimizdeki püf noktalarıyla, kusursuz bir revani deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlığı oldukça kolay ve pratik. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes tatlıya bayılacaklar. Denemeye değer!
Malzemeler: Revani ve Şerbeti
Kek İçin: 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi. Şerbet İçin: 3 su bardağı su, 3 su bardağı şeker, 1/2 adet limon suyu.
Hazırlanışı: Adım Adım Portakallı Revani
Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. 3 su bardağı suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1/2 limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Şerbet soğurken kek hamurunu hazırlayabilirsiniz. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından yoğurdu, irmiği, unu, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Son olarak portakal suyunu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerine dökün ve tamamen şerbeti çekene kadar bekletin. Afiyet olsun!