Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Portakallı Tavuk Baget

Yılbaşı akşamı için özel bir tarif arayışındaysanız, bu enfes portakallı tavuk baget tarifi tam size göre! Misafirlerinizi etkileyecek kadar lezzetli ve hazırlaması oldukça kolay bu tarifle, yılbaşı sofranızı şenlendirebilirsiniz. Hem pratik hem de son derece lezzetli olan bu yemek, hem büyükler hem de çocuklar tarafından beğenilecek. Özel baharat karışımıyla hazırlanan tavuk bagetler, portakalların ferahlığı ve aromasıyla buluşuyor. Hazırlık aşaması oldukça kısa sürüyor ve pişirme süresi de oldukça ideal. Yılbaşında vaktinizin kıymetli olduğunu biliyoruz, bu yüzden bu tarifi tercih etmenizden pişman olmayacaksınız. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 6 adet tavuk baget* 1/2 adet limon
* 1 adet portakal (suyunu sıkmak için)
* 1 adet portakal (dilimlenmiş, süslemek için)
* 3 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 2 adet taze soğan (kıyılmış)

Hazırlanış

Öncelikle, tavuk bagetleri iyice yıkayıp kurulayalım. Daha sonra, bir kapta limon suyu, portakal suyu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, zerdeçal ve kırmızı biberi karıştırarak lezzetli bir marinasyon sosu hazırlayalım. Bu karışımı tavuk bagetlerin üzerine gezdirerek iyice harmanlayalım ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirelim. Marinasyon süresi, tavuk bagetlerin daha lezzetli ve aromatik olmasını sağlayacaktır. Dinlendirme işleminden sonra, tavuk bagetleri fırın tepsisine dizelim ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, kızarana kadar pişirelim. Pişen tavuk bagetleri fırından çıkarıp, üzerine kıyılmış taze soğan ve dilimlenmiş portakal dilimleri serpiştirelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Bu enfes portakallı tavuk bagetleri, yanında pilav, patates kızartması veya salata ile servis edilebilir. Farklı bir sunum için, bagetleri fırınlanmış patates dilimleri üzerine yerleştirebilirsiniz.