Lezzetli Salçalı Pırasa: Bir Tarif Harikası

Pırasayı farklı bir şekilde denemek isteyenler için enfes bir tarif. Alışılmışın dışına çıkarak hazırlayacağınız bu salçalı pırasa, sebze yemeklerine yeni bir lezzet katacak. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu eşsiz lezzetten çok etkileneceklerdir. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemek, kısa sürede sofralarınızda yerini alacak. Malzemeler kolaylıkla bulunabiliyor ve tarifin her aşaması oldukça pratik. Bol sebzeli ve lezzetli bir akşam yemeği arıyorsanız, doğru yerdesiniz!

Gerekli Malzemeler

Bu enfes pırasa tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet soğan, 1 adet küçük boy kapya biber, 1 adet küçük boy yeşil biber, 2 adet havuç, 6 dal pırasa, 2 yemek kaşığı pirinç, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 500 mililitre kaynar su.

Hazırlanışı: Adım Adım Salçalı Pırasa

Öncelikle soğanı, kapya biberi ve yeşil biberi küçük küçük doğrayın. Havuçları da küçük küpler halinde doğrayın. Pırasaları yıkayıp temizleyin ve incecik doğrayın. Büyük bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyin ve ısıtın. Doğradığınız soğanı, kapya biberini ve yeşil biberi tencereye ekleyip, 5 dakika kadar kavurun. Ardından doğranmış havuçları ekleyip, 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Doğranmış pırasaları da tencereye ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar yumuşayana kadar kavurun. Pirinci ekleyip, 1 dakika daha kavurduktan sonra, domates salçası ve biber salçasını ilave edin. Karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu da ekleyerek, iyice karıştırın. Kaynar suyu tencereye dökün ve karışımı kısık ateşte, pırasalar yumuşayana ve su çekene kadar pişirin. Afiyet olsun!