Lezzetli Wonton Hamuru

Öncelikle wonton hamurunu hazırlayalım. 1 su bardağı ılık suya 1/2 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Ardından, 2-2,5 su bardağı unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamuru streç filme sarıp en az 30 dakika dinlendirin. Bu süreç hamurun daha esnek olmasını sağlar. Dinlenen hamuru incecik açın ve istediğiniz boyutta keserek hazırlayın. Hamurunuz hazır olduktan sonra iç harcına geçebilirsiniz.

Baharatlı Wonton İç Harcı

200 gram dana kıymayı, 4-5 dal ince doğranmış taze soğanı, 1 diş ezilmiş sarımsağı, 2 yemek kaşığı soya sosunu, 2 yemek kaşığı susam yağını ve 1 tutam tuzu bir kapta iyice karıştırın. Bu karışımı daha aromatik hale getirmek için bir tutam karabiber de ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız iç harcı wonton hamurlarının ortasına koyun ve kenarlarından birleştirerek kapatın. Bu aşamada biraz yaratıcılık gösterip farklı şekiller de deneyebilirsiniz.

Sebzeli Wonton Çorbası Hazırlanışı

1 litre sebze suyunu geniş bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya 1 parça rendelenmiş taze zencefil, 1 adet ince doğranmış kırmızı biber, 1 adet ince doğranmış yeşil biber, 4 yemek kaşığı soya sosu ve 4 yemek kaşığı susam yağını ekleyin. Baharatları suyun içinde yaklaşık 5 dakika kaynatın. Daha sonra hazırladığınız wontonları çorbaya ekleyin ve 8-10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra çorbanızı ocaktan alın ve 4-5 dal ince doğranmış taze soğanla süsleyerek servis edin. Sıcak sıcak servis edilmesi önerilir. Afiyet olsun!

Servis Önerisi

Wonton çorbanızı daha zengin bir lezzet için limon dilimleri ve ince kıyılmış kişniş ile de süsleyebilirsiniz. Yanında servis edeceğiniz bir salata da ana yemeğinizi tamamlayacaktır. Farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize göre çorbanızda değişiklikler yapabilirsiniz.