Muhteşem Bir Lezzet: Şeftalili Sütlaç

Bu enfes sütlaç tarifiyle, hem kendinizi hem de misafirlerinizi şımartacaksınız. Taze veya donmuş şeftaliler kullanabilirsiniz; donmuş şeftalilerle pratiklik kazanırsınız. Fındığın çıtır çıtır lezzeti, kremamsı sütlaç ile harika bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, özel günlerinizin veya hafta sonu tatlı keyfinizin vazgeçilmezi olacak. Malzemeler oldukça basit ve çoğu mutfağınızda zaten mevcuttur. Deneyin ve lezzetine kendiniz şahit olun! Bu tarifi özellikle sıcak yaz günlerinde soğuk olarak tüketmenizi öneririz. Sütlaç severler için mükemmel bir alternatif.

Gerekli Malzemeler

* 1 çay bardağı pirinç
* 1,5 su bardağı su
* 3 su bardağı süt
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 1 adet şeftali (taze veya dondurulmuş)
* 4 yemek kaşığı fındık (ince kıyılmış)

Sütlacın Hazırlanması

Öncelikle pirinci yıkayıp, su ile birlikte tencereye alalım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Daha sonra sütü ve şekeri ekleyip, sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirelim. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, pirinçler yumuşayana ve kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Bu işlem yaklaşık 20-25 dakika sürebilir. Pişen sütlaçı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şeftaliyi küp küp doğrayalım. Soğuyan sütlaça doğranmış şeftali ve kıyılmış fındıkları ekleyip karıştıralım. Kaseler veya küçük kaplara paylaştırıp, buzdolabında en az 2 saat soğutalım. Soğuyunca daha da lezzetli olacak! Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Soğuk olarak servis edin. Dilerseniz üzerine tarçın serpebilir veya hindistan cevizi rendesi ekleyebilirsiniz.