Lezzetli Bir Semizotu Yemeği

Semizotunun salatası kadar yemeğinin de nefis olduğunu biliyor muydunuz? Bu tarifimizle, sulu yemek sevenlere enfes bir alternatif sunuyoruz. Taze ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu semizotu yemeği, hem lezzetli hem de oldukça doyurucu. Hazırlaması da oldukça kolay. Aileniz ve arkadaşlarınız bu yemeğin tadına bayılacak! Deneyin ve farkı görün! Bu tarifi hafta içi akşam yemekleri için de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

* 1 demet taze semizotu* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2-3 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 2-3 yemek kaşığı arpa şehriye

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Soğanlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Fazla kavurmamaya dikkat edin, hafifçe kızarması yeterli olacaktır.
2. Ardından küp doğranmış domatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Domateslerin suyunu salıp hafifçe yumuşaması beklenmelidir.
3. Arpa şehriyeyi ekleyip, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Suyun miktarını, istediğiniz kıvamı elde edene kadar ayarlayabilirsiniz.
4. Şehriyeler pişerken, semizotunu iyice yıkayıp ince ince doğrayın.
5. Şehriyeler yumuşadığında, ocağın altını kapatın ve doğranmış semizotunu yemeğe ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
6. Semizotunun biraz yumuşaması için birkaç dakika bekleyin. Fazla pişirmemeye dikkat edin, çünkü semizotu fazla piştiğinde tadı acılaşabilir.
7. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!