Lezzetli Bir Yan Menü: Soslu Patates

Patates kızartmasını sevmeyen yoktur! Bu tarifle, klasik kızarmış patatesleri enfes bir sosla buluşturarak, her öğüne mükemmel bir eşlikçi yaratıyoruz. Özel sosumuz, patateslerin çıtır çıtır dokusuyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşmak için sabırsızlanacaksınız. Hazırlanışı oldukça kolay ve malzemeleri de her evde bulunanlardan oluşuyor. Siz de deneyin ve bu eşsiz lezzete kendiniz de şahit olun. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarif için size teşekkür edeceklerdir. Çocuklar için ideal bir atıştırmalık veya yetişkinler için harika bir yan yemek olarak servis edebilirsiniz.

Malzemeler: Soslu Kızarmış Patates için Gerekliler

5 adet orta boy patates, 1 küçük boy soğan, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, ½ limonun suyu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 avuç maydanoz (kıyılmış).

Hazırlanış: Adım Adım Soslu Kızarmış Patates

Öncelikle patatesleri soyup, istediğiniz şekilde doğrayın (küçük küpler veya çubuklar). Soğanı da ince ince doğrayın. Bir kapta patatesleri, soğanı, biber salçasını, nar ekşisini, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu, kekiği, karabiberi ve maydanozu iyice karıştırın. Karışımı en az 15 dakika bekletin ki tatlar birbirine iyice karışsın. Ardından, patatesleri önceden ısıtılmış yağda altın sarısı ve çıtır çıtır olana kadar kızartın. Sıcak servis yapın. İsterseniz yanında farklı soslar da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!