Tarif Hakkında

Pazı sadece yemek olarak değil, çorba olarak da enfes bir lezzet sunuyor. Bu tarifimizde, yumuşacık pazı parçaları ve özel sosuyla, damak zevkinize hitap eden bir çorba deneyimi yaşayacaksınız. Pratik hazırlanışı ile her gün sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu tarif, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacak. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hazırlanması oldukça kolay ve hızlıdır, malzemeler her evde kolaylıkla bulunabilen türdendir. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler

Çorba İçin:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük soğan (ince kıyılmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 6-7 yaprak pazı (incecik doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 5 su bardağı su (veya sebze suyu)

Sos İçin:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı un

Hazırlanışı

Çorbanın Hazırlanması:

Öncelikle, tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip eritin. İnce kıyılmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Sonrasında incecik doğranmış pazı yapraklarını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Ardından pirinci ilave edip, kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. 5 su bardağı suyu (veya sebze suyu) ekleyip, kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, altını kısın ve pazı yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Pişen çorbayı blendırdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsterseniz çorbanızı, bir kısmını püre haline getirerek, bir kısmını da iri parçalar halinde bırakabilirsiniz. Bu, çorbanıza farklı bir doku katacaktır.

Sosun Hazırlanması:

Ayrı bir kapta, yoğurdu, yumurta sarısını ve unu iyice çırpın. Pişmiş ve pürüzsüz hale getirilmiş çorbaya, hazırlanan sosu azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Çorbayı tekrar kaynatmayın, sadece hafifçe ısıtın. Kaynatılması durumunda yoğurt kesilebilir. Sosu ekledikten sonra, birkaç dakika kısık ateşte ısıtmaya devam edebilirsiniz. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, sıcak olarak servis edin.

Servis Önerisi

Sıcak servis edilmesi tavsiye edilir. Üzerine bir kaşık yoğurt ve ince kıyılmış taze dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz. Kuru ekmek veya çıtır kızarmış ekmek parçalarıyla birlikte servis etmeniz, çorbanızın lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!