Lezzetli Hindi Sosunun Hazırlanışı

Bu tarifte, yumuşak ve lezzetli bir hindi sosu hazırlayacağız. Öncelikle 300-400 gram kuşbaşı doğranmış hindi etini, 1 yemek kaşığı sıvı yağda hafifçe kavuruyoruz. Daha sonra, 4 yemek kaşığı süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek hindi etinin iyice özleşmesini sağlıyoruz. Hindi eti pişerken, arpa şehriyeli pilavı için hazırlıklarımıza başlayabiliriz. Sotelenmiş hindi etinin yanında servis edilecek olan arpa şehriyesi, yemeğin lezzetini ikiye katlayacak. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı

1 su bardağı arpa şehriyesi, 1 su bardağı domates püresi, ½ yemek kaşığı tereyağı, 1 adet ince kıyılmış soğan ve 2-3 diş sarımsak ile harika bir pilav hazırlayacağız. Önce tereyağını eritip, soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Sonrasında arpa şehriyesini ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, domates püresini ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave ediyoruz. Tuz (½ çay kaşığı), şeker (1 tutam) ve kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pişirme süresi boyunca ara ara karıştırarak şehriyenin yapışmasını önlüyoruz. Pilavımız piştikten sonra, üzerine 1 tutam maydanoz ve 1-2 dal doğranmış taze soğan ekleyerek servis ediyoruz.

Hindi ve Arpa Şehriyesi Birlikte

Hindi sosu ve arpa şehriye pilavı hazır olduktan sonra, sıcak olarak servis edebilirsiniz. Bu enfes ikilinin birlikte sunumu, damak zevkinize unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacaktır. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızı renklendirecek bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşmaktan mutluluk duyacaksınız. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem lezzeti çok sevecek. Tarifin her aşamasını dikkatlice takip ederek, mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!