Muhteşem Bir Lezzet: Ayvalı Crumble

Tatlı bir şeyler yemek ve keyifli bir sohbet için mükemmel bir tarif: Ayvalı Crumble. Bu enfes tatlı, çıtır çıtır üstü ve yumuşacık içiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, birkaç basit malzemeyle kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Yanında bir top dondurma ile servis ederseniz, tadına doyum olmaz. Dilerseniz üzerine biraz pudra şekeri de serpebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu tatlı, her yaştan insanın beğenisini kazanacak. Özellikle sonbahar ve kış aylarında sıcak bir içecek eşliğinde tüketmek ayrı bir keyif veriyor. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler: Crumble Üstü

* 120 gram tereyağı
* 80 gram esmer şeker
* 120 gram un
* 60 gram öğütülmüş yulaf
* 1 damla vanilya esansı

Malzemeler: Ayva Karışımı

* 3 adet orta boy ayva (soyulmuş ve küp küp doğranmış)
* 100 gram esmer şeker
* 100 ml taze sıkılmış portakal suyu
* 2 yemek kaşığı kuru üzüm
* ½ tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Öncelikle, crumble üstü için tereyağını, esmer şekeri, unu, öğütülmüş yulafı ve vanilya esansını bir kapta karıştırın. Elleri kullanarak karışımı ufalamalı kıvama getirin. Ayrı bir kapta, küp küp doğranmış ayvaları, esmer şekeri, portakal suyunu, kuru üzümü ve tarçını karıştırın. Yağlanmış bir fırın kabına ayva karışımını yayın ve üzerine crumble karışımını eşit şekilde dağıtın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika, üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılıdıktan sonra servis edin. İsterseniz yanında bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Bu muhteşem ayvalı crumble tarifi ile sevdiklerinizi şımartın!