Lezzetli Bakla Çorbası

Kaşık kaşık yiyebileceğiniz enfes bir bakla çorbası tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifi deneyerek, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir çorbayı sofranıza taşıyabilirsiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede hazırlayacağınız bu çorba, tüm ailenizin beğenisini kazanacak. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak, doyurucu ve besleyici bir seçenek. Hafta içi akşam yemekleri için de oldukça ideal olan bu tarif, zamanınız kısıtlı olduğunda bile kolaylıkla hazırlanabilir. Deneyin ve kendiniz görün! Sıcacık bir bakla çorbası keyfi sizi bekliyor.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes bakla çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 350 gram taze veya dondurulmuş bakla* 1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 4 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 2 yemek kaşığı taze dereotu (kıyılmış)
* 6 su bardağı sıcak sebze suyu (veya su)
* 1 çay kaşığı pul biber
* Tuz (isteğe göre)

Hazırlanış Aşamaları

1. Öncelikle, kuru soğanı zeytinyağında hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Ardından ince doğranmış taze soğanları ekleyip 2 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış taze dereotunu da ekleyip hafifçe karıştırın.
2. Temizlenmiş baklaları tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Ardından sıcak sebze suyunu (veya suyu) ekleyin ve baklalar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
3. Pişen baklaları, bir blenderdan geçirerek püre haline getirin. İsteğe göre, çorbanızı daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için tekrar blenderdan geçirebilirsiniz.
4. Püre haline getirdiğiniz bakla çorbasını tekrar tencereye alın. Pul biber ve tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Kıvamını kontrol edip, gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
5. Çorbanızı servis etmeden önce, üzerine bir kaşık yoğurt ve kıyılmış taze dereotu ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!