Lezzetli Bir Bal Kabağı Mezesi
Tatlılardan sıkıldınız mı? O zaman bu tarif tam size göre! Sıcacık rengi ve enfes tadıyla, farklı lezzetler arayanlar için mükemmel bir
bal kabağı mezesi. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifte,
bal kabağının eşsiz lezzetini farklı baharatlarla buluşturuyoruz. Hem sağlıklı hem de doyurucu bir atıştırmalık arayanlar için ideal. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Bal Kabağı İçin:
- 1/2 kilogram bal kabağı
- 5 yemek kaşığı kaşar lor peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Süsleme İçin:
- 1-2 dal maydanoz
- 1 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı keten tohumu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanış
Öncelikle
bal kabağını yıkayıp küp küp doğrayın. Daha sonra zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, kimyon, kırmızı biber, zerdeçal ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığınız karışıma küp küp doğranmış
bal kabağını ekleyip iyice harmanlayın. Daha sonra fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan
bal kabağını kaşar lor peyniri ile karıştırın. Son olarak, kıyılmış maydanoz, kırılmış ceviz içi ve keten tohumu ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!