Lezzetli Ballı Tavuk için Malzemeler

Bu tarifte, yüksek ateşte kızartılmış enfes tavuk filetoları, eşsiz bir ballı sosla buluşuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemek, hem hafta içi akşam yemekleri hem de özel günler için ideal. Soya sosunun tuzluluğu, balın tatlılığı ve limonun ferahlığıyla mükemmel bir uyum yakalayan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor. Zamanınız kısıtlı olsa bile kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik bir seçenek. Deneyimleyeceğiniz eşsiz lezzet, sofranıza renk katacak.

Ballı Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

* 4 adet fileto tavuk göğsü (200'er gramlık)
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 dal biberiye
* 2 diş sarımsak
* 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı un
* 2 yemek kaşığı bal
* 1 yemek kaşığı soya sosu
* 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
* 1 tatlı kaşığı dağ kekiği

Ballı Tavuk Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle tavuk göğüslerini zeytinyağı, biberiye, sarımsak ve karabiber ile harmanlayın. Daha sonra yüksek ateşte tavayı ısıtın ve tavuk göğüslerini her iki tarafını da güzelce kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra tavukları bir kenara alın. Aynı tavada tereyağını eritin ve unu ekleyerek hafifçe kavurun. Ardından bal, soya sosu, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve dağ kekiğini ekleyerek karıştırın. Sos koyulaşmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra kızarttığınız tavukları sosun içine ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Son olarak sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav veya patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!