Bezelye Köftesi için Malzemeler

Bu tarifle hazırlayacağınız bezelye köftesi, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Malzemeleri hazırladıktan sonra, kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes köftelerden çok memnun kalacaklar. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık ya da ana yemek alternatifi sunuyor. Özellikle çocukların çok seveceği bir yemek. Hazırlanması oldukça basit, pratik ve hızlı. Siz de hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın.
- 500 gram haşlanmış bezelye- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 avuç maydanoz (ince kıyılmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartma için)

Bezelye Köftesi Hazırlanışı

Öncelikle haşlanmış bezelyeleri bir kapta iyice ezin. Daha sonra, yumurtayı, galeta ununu, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak, birbirine yapışkan bir kıvam elde edin. Karışımın kıvamı çok kuruysa, biraz daha galeta unu ekleyebilirsiniz. Eğer çok yumuşaksa, biraz daha bezelye ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı, köfte şeklini vererek yuvarlayın. Sıvı yağda kızartın ya da fırında pişirin. Kızartırken, köftelerin her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayın. Fırında pişirmeyi tercih ederseniz, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bezelye köftesi, yanında yoğurt veya cacık ile servis edilebilir. İsterseniz üzerine pul biber serpebilirsiniz. Ayrıca, farklı soslarla da deneyebilirsiniz. Çocuklar için harika bir alternatiftir.