Dalgona Kek Nedir?

Popüler Dalgona kahvesinin ardından, bu lezzetli kek tarifini mutlaka denemelisiniz! Hafif ve yumuşak dokusuyla damağınıza bayram yaşatacak bu kek, pratik hazırlanışı ile de zaman kazandıracak. Özellikle kahve severler için vazgeçilmez bir tatlı olacak. Dilerseniz yanında bir fincan sıcak çay veya kahve eşliğinde servis edebilirsiniz. Çocuklarınızın da çok seveceği bu kek, özel günleriniz için harika bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz enfes bir lezzet deneyimi sunuyor. Tarifin her adımını kolayca takip edebilirsiniz.

Malzemeler

Bu enfes Dalgona keki için iki ana kısma ayırdığımız malzemelerimiz şunlardır:

Kek Malzemeleri:

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu

Dalgona Kreması Malzemeleri:

* 2 yemek kaşığı granül kahve
* 1 yemek kaşığı şeker
* 3 yemek kaşığı sıcak su
* 1 paket toz krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanış

Kek Hamurunu Hazırlamak:

Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek yavaşça karışıma ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.

Dalgona Kremasını Hazırlamak:

Bir kapta granül kahve, şeker ve sıcak suyu çırpın. Köpük oluşana kadar iyice çırpmanız önemlidir. Daha sonra, soğuk sütü ve toz krem şantiyi ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız Dalgona kremasını yayın. Dilerseniz üzerine kakaolu toz, rendelenmiş çikolata ya da fındık gibi süslemeler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!