Lezzetli Bir Enginar Çorbası Deneyimi

Kaşık kaşık yudumlayacağınız enfes bir enginar çorbası tarifiyle karşınızdayız! Bu tarifi denemek için mutfağınıza davet ediyoruz. Tarifimizde, taze ve kaliteli malzemeler kullanarak, sizlere unutulmaz bir lezzet sunmayı hedefledik. Hazırlanışı oldukça pratik olan bu çorba, hem besleyici hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu özel tarifi, mutlaka denemelisiniz. Tarifimizdeki malzeme miktarları 4 kişiliktir, isterseniz kişi sayınıza göre ayarlayabilirsiniz. Hazırsanız, malzemelerimize göz atalım.

Gerekli Malzemeler

Çorba İçin:

* 5 adet küçük boy enginar* 1 adet orta boy soğan
* 1/3 demet dereotu
* 2 dal taze soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı pirinç
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber

Süsleme İçin:

* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
* 1 yemek kaşığı kıyılmış taze soğan (yeşil kısımları)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle enginarları temizleyip, küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı ve sarımsağı da ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun. Doğranmış enginarları ekleyip, birkaç dakika daha kavurun. Pirinci, tuzu ve karabiberi ekleyip, 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirip, pürüzsüz bir kıvam elde edin. Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarısını ve tuzu çırpın. Çorbadan birkaç kaşık alıp, yoğurtlu karışıma yavaşça ekleyerek çırpın. Ardından bu karışımı çorbaya ilave edip, karıştırın. Kaynatmadan sıcak olarak servis yapın. Üzerini kıyılmış dereotu ve taze soğanla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!