Ezogelin Çorbası: Lezzet Yolculuğu

Bu tarif, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Ev yapımı ezogelin çorbası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sıcacık bir kase çorbanın keyfini çıkarırken, kendinizi evinizin rahatlığında hissedeceksiniz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, hazırlanışı oldukça basit ve pratik. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Deneyin ve farkı görün! Hatta, hafta sonu brunch'ınız için ideal bir başlangıç olabilir. Sıra dışı bir lezzet arayanlar için birebir!

Malzemeler

* 1 çay bardağı pirinç
* 1 çay bardağı kırmızı mercimek
* 1 çay bardağı ince bulgur
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 5 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanış

Öncelikle soğanı sıvı yağda hafifçe kavurun. Daha sonra salçayı ekleyip, bir dakika kadar kavurmaya devam edin. Ardından, pirinci, mercimeği ve bulguru ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu, tuzu, pul biberi, karabiberi ve naneyi ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte en az 30 dakika, ya da malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra, çorbayı mikserden geçirebilir veya tercihinize göre püre haline getirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine bir kaşık yoğurt veya limon suyu ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Ezogelin çorbasınızı, taze ekmek dilimleri ile birlikte servis etmenizi öneririz. Soğuk havalarda içinizi ısıtacak, sıcak bir başlangıç için mükemmel bir tercih olacaktır. Ayrıca, yanında farklı turşular da sunabilirsiniz.