Lezzetli Bir Kabağı Dolması Deneyimi

Görüntüsüyle olduğu kadar tadıyla da büyüleyen bu tarif, bildiğiniz kabağı dolması tariflerinden çok farklı bir lezzet sunuyor. Özel baharat karışımıyla hazırlanan iç harcı, yumuşacık kabaklarla mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz bu enfes yemeği mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşaması oldukça pratik. Siz de bu özel lezzeti kısa sürede sofranıza taşıyabilirsiniz. Her lokmada damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarif, klasik yemeklerden sıkılanlar için harika bir alternatif. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu yemeği özellikle sebze yemeklerini sevenlere tavsiye ediyoruz.

Malzemeler

Kabak İç Harcı İçin:

* 6 adet orta boy kabağı* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 15 dal maydanoz (ince kıyılmış)
* 10 yemek kaşığı pirinç (ince taneli)
* 150 gram kıyma (dana veya kuzu)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 çay kaşığı reyhan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı sumak
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası

Pişirme İçin:

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

1. Öncelikle, kabakları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini temizleyin. Daha sonra, iç harcının malzemelerini bir kapta iyice karıştırın. Kıymayı, pirinci, baharatları, doğranmış soğanı, sarımsağı ve maydanozu birleştirin. Tuz ve baharatları da ekleyerek güzelce harmanlayın.
2. Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun. Büyük bir tencereye tereyağını eritin. Doğranmış domatesleri ekleyip hafifçe kavurun. Doldurulmuş kabakları tencereye yerleştirin. Üzerlerine sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kabaklar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!