Lezzetli Bir Hamsi Yemeği

Deniz ürünlerini seviyorsanız, bu tarif tam size göre! Hamsi Kuşu, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içi ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu tarifi, balık sofralarınızın vazgeçilmezi yapacağınıza eminiz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak. Özellikle taze hamsi kullanarak tarifin tadını daha da artırabilirsiniz. Yanında limon ve salata ile servis ederek mükemmel bir uyum yakalayabilirsiniz. Deneyin ve bu muhteşem lezzeti kendiniz keşfedin!

Malzemeler

Bu nefis hamsi kuşu tarifini denemek için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kilogram taze hamsi, yarım demet taze soğan, yarım demet maydanoz, 1 adet orta boy soğan, 3 yemek kaşığı mısır unu, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber, 2 su bardağı ayçiçek yağı ve 1 su bardağı ekmek unu (mısır unu yerine de kullanılabilir).

Hazırlanış

Öncelikle hamsileri iyice temizleyip yıkayın. Soğan ve taze soğanları ince ince doğrayın. Maydanozu da kıyın. Temizlediğiniz hamsileri, doğranmış soğanlar, maydanoz, tuz ve karabiberle iyice karıştırın. Daha sonra 3 yemek kaşığı mısır ununu ekleyip tekrar karıştırın. Bol yağda kızgın tavaya hamsileri tek tek atarak her iki tarafını da güzelce kızartın. Kızaran hamsileri, yağdan alıp, kağıt havlu üzerine koyarak fazla yağını alın. Afiyet olsun! Ek olarak, kalan 1 su bardağı unu, isteğe bağlı olarak, hamsiyi kızartmadan önce ekmek unu yerine de kullanabilirsiniz. Bu, daha çıtır bir dış görünüm sağlar.

Servis Önerisi

Sıcak servis edilmesi tavsiye edilen Hamsi Kuşu'nu, limon dilimleri ve taze salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Yanında soğuk ayran veya gazoz da tercih edebilirsiniz.