Muhteşem Bir Havuç Çorbası

Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak, enfes kıvamıyla herkesi kendine hayran bırakacak bir havuç çorbası tarifiyle karşınızdayız! Bu tarif, hem kolay yapımı hem de lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, doyurucu ve sağlıklı bir seçenek. Özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, sıcacık bir kase havuç çorbası keyfi sizi bekliyor. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve farkı siz de görün! Hazırlanışı ise oldukça pratik.

Gerekli Malzemeler

* 2 adet orta boy rendelenmiş havuç* 1,5 su bardağı yoğurt
* 2 diş sarımsak
* 1 çay bardağı tel şehriye
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 10 su bardağı su
* 1 adet sebze bulyon
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 demet dereotu
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

Havuç Çorbası Hazırlama Adımları

1. Öncelikle, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Rendelediğiniz havuçları ekleyip, birkaç dakika kavurun. Sarımsakları ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, unu ilave edin ve sürekli karıştırarak 1 dakika kavurmaya devam edin.
2. 10 su bardağı suyu ve bulyonu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
3. Pişen havuçları blenderdan geçirerek püre haline getirin. Daha sonra tekrar tencereye alın. Tel şehriyeyi ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
4. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın ve çorbaya azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Yoğurdu da ekleyip iyice karıştırın. Kaynamaması önemlidir.
5. Tuzunu kontrol edin ve gerekirse ekleyin. Son olarak, kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!