Muhteşem Bir Lezzet: Havuçlu Cevizli Kek

Misafirlerinizi etkileyecek enfes bir kek tarifiyle karşınızdayız! Bu havuçlu cevizli kek, yumuşak dokusu ve eşsiz aromasıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, çay saatlerinizin ya da özel günlerinizin vazgeçilmez bir parçası olacak. Hem pratik hem de lezzetli olan bu keki denediğinizde, bir daha farklı bir tarif aramayacağınızdan eminiz. Siz de bu enfes lezzeti deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Tarifi adım adım takip ederek kusursuz bir sonuç elde edebilirsiniz. Unutmayın, taze malzemeler kullanmak lezzetin sırrıdır.

Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı süt
* 1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
* 1/2 su bardağı ceviz içi (kırılmış)
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 2,5 su bardağı un

Hazırlanışı

1. Öncelikle, havucu rendeleyin. Cevizleri de istenilen büyüklükte kırın. Bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından rendelenmiş havucu, kırılmış cevizleri, tarçını, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. Malzemeler iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. En son olarak unu azar azar ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Hamurun kıvamını kontrol edin, çok koyu olursa az miktarda süt ekleyebilirsiniz.
2. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp ılıdıktan sonra kalıptan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Havuçlu cevizli kekinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Üzerine pudra şekeri serpebilir, eritilmiş çikolata sosu dökebilir veya taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Sıcak bir fincan çay veya kahve ile servis etmek, lezzet deneyimini tamamlayacaktır.