Havuçlu Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Lezzetli ve şifalı bir çorba arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle hazırlayacağınız havuçlu şehriyeli tavuk çorbası, hem vücudunuza iyi gelecek hem de damak zevkinizi tatmin edecek. Sıcak bir kış gününde ya da hafif bir öğle yemeği için ideal olan bu çorba, hem kolay hem de hızlı hazırlanıyor. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes çorbaya bayılacak. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de mükemmel bir tavuk çorbası yapabilirsiniz. Hazırlık aşamasına geçmeden önce, gerekli malzemeleri temin etmeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
Bu enfes havuçlu şehriyeli tavuk çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 adet tavuk budu, 1 orta boy havuç, 1 orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı tel şehriye, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 litre su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet limon suyu, 5-6 dal maydanoz, 2 adet defne yaprağı.
Hazırlanış
Öncelikle tavuk budu, havuç ve soğanı yıkayıp temizleyin. Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Havucu ise küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyip eritin. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ardından doğranmış havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Unu ekleyip, kısa süre kavurduktan sonra, 1,5 litre suyu ekleyin. Tavuk budu, defne yaprakları, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve en az 30 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk piştikten sonra, tencereden çıkarıp, etlerini ayırın. Kemiklerini ise ayırıp çorbaya geri koyabilirsiniz. Etleri küçük parçalar halinde doğrayın. Çorbaya şehriyeyi ekleyip, şehriye yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Son olarak, doğranmış tavuk etini, limon suyunu ve maydanozu çorbaya ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!