Lezzetli Bir Havuç Mezesi

Bu tarif, akşam yemeklerinde ara sıcak, çay saatlerinde ise hafif bir atıştırmalık ya da salata olarak sunabileceğiniz, vazgeçilmez bir lezzet. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde kolayca bulunabiliyor. Hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bu mezeyi mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocukların da çok seveceği bu tarif, farklı baharatlar ekleyerek damak zevkinize göre ayarlanabilir. Aileniz ve misafirleriniz için hazırlayacağınız bu pratik meze, kısa sürede hazırlanıp sofranızı süsleyecek. Deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın! Afiyet olsun!

Malzemeler

Havuç Karışımı İçin:

* 4-5 adet havuç* 1/2 demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2,5-3 yemek kaşığı acı sos (pul biber veya acı sos tercih edilebilir)
* 2 yemek kaşığı bal
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Yoğurt Sosu İçin:

* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 1 kase dereotu (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Öncelikle havuçları yıkayıp, soyduktan sonra incecik dilimler halinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin ve doğranmış havuçları ekleyerek 5-7 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin. Ardından, doğranmış maydanoz, sarımsak tozu, acı sos, bal, karabiber, sarımsak ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Havuçların hafifçe karamelize olması için birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Sıcak havuç karışımını bir kaba alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, ayrı bir kapta yoğurdu, dereotunu ve tuzu karıştırarak yoğurt sosunu hazırlayın. Soğumuş havuç karışımını yoğurt sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine birkaç damla daha zeytinyağı ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Bu lezzetli havuç mezesini, sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.