Muhteşem Lezzette Islak Kurabiye
Eşsiz lezzeti ve yumuşak dokusuyla unutamayacağınız bir kurabiye tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes hindistan cevizi ve kakaolu ıslak kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle, sevdiklerinizi mutlu edecek harika bir ikram hazırlayabilirsiniz. Tereyağının yoğunluğu ve kakaonun aroması, ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. Hafif ve nemli yapısıyla, her lokmada kendinizi ödüllendireceksiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarif, mutfağınızın yeni favorisi olmaya aday! Şimdi, malzemeleri hazırlayıp, bu lezzet yolculuğuna birlikte çıkalım.Malzemeler ve Hazırlanışı
Kurabiye Hamuru İçin:
* 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)* 2 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 2,5 su bardağı un
Hindistan Cevizi Süslemesi İçin:
* 1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi* 1 adet yumurta akı* 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbet İçin:
* 1 su bardağı su* 1 su bardağı şeker
Öncelikle, tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin. Sıvı yağı, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru küçük parçalar halinde yuvarlayıp, tepsiye dizin. Hindistan cevizi süslemesi için yumurta akını ve pudra şekerini çırpıp, rendelenmiş hindistanceviziyle karıştırın. Yuvarladığınız kurabiyelerin üzerine bu karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Şerbet için suyu ve şekeri kaynatıp, soğumaya bırakın. Pişen kurabiyeleri sıcak şerbete batırıp servis edin.