Lezzetli ve Pratik Bir Çorba

Her mevsimde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz, aroma dolu ve pratik bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu bal kabağı çorbası, istiridye mantarlarının eşsiz lezzetiyle buluşarak, damağınıza unutulmaz bir deneyim sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem hafta içi akşam yemekleri hem de özel günler için mükemmel bir seçenek. Kremsi dokusu ve baharatlı aromasıyla, hem büyüklerin hem de çocukların beğeneceği bir lezzet. Siz de bu enfes çorbaya mutfağınızda yer açın ve sevdiklerinizle paylaşın. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız bu çorba, sofralarınıza sıcaklık ve lezzet katacak.

Malzemeler

Sebze Karışımı:

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 paket krema
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 adet muskat cevizi rendesi

İstiridye Mantarı Sosu:

  • 2 adet istiridye mantarı
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanış

Öncelikle, bal kabağını, havucu ve patatesi yıkayıp soyun. Küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsakları da ince ince doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından, doğranmış bal kabağını, havucu ve patatesi tencereye ekleyin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzeleri, blender yardımıyla püre haline getirin. Ayrı bir tavada, tereyağı ve zeytinyağını eritin. Doğranmış istiridye mantarlarını ve sarımsağı ekleyip, hafifçe kavurun. Püre haline getirdiğiniz sebzelere, kavurduğunuz istiridye mantarlarını ekleyin. Kremayı ve baharatları da ekleyerek, iyice karıştırın. Çorbanızı kaynama noktasına getirin, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!