Tarifimizde kullanacağımız malzemeler; 30 gram kakao, 2,5 su bardağı un, 100 gram nişasta, 175 gram pudra şekeri, 125 gram tereyağı, 1 paket kabartma tozu ve 1 adet yumurtadır. Bu malzemeler ile mis gibi kokan ve ağızda dağılan enfes kakaolu kurabiyeler hazırlayacağız. Malzemelerinizi önceden hazırlayarak, hazırlık sürecini hızlandırabilirsiniz. Tereyağının oda sıcaklığında yumuşamış olması, hamurun daha kolay yoğrulmasını sağlayacaktır. Unu ve nişastayı elemeden önce iyice karıştırın, böylece daha pürüzsüz bir hamur elde edersiniz. Kabartma tozunun taze olduğundan emin olun, bu kurabiyelerinizin kabarmasının anahtarıdır. Hazırsanız, birlikte enfes lezzete doğru yola koyulalım!
Kakaolu Kurabiye Hamurunu Hazırlıyoruz
Öncelikle, derin bir kapta tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta, unu, kakaoyu, nişastayı ve kabartma tozunu iyice karıştırın. Kuru malzemeleri, tereyağı ve yumurta karışımına azar azar ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamını kontrol edin, çok kuru ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Eğer çok yapışkan ise, az miktarda daha nişasta ekleyerek istediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz. Hamur hazır olduktan sonra en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu işlem, kurabiyelerin daha iyi şekil almasını ve dağılmamasını sağlar. Dinlendirme süresinden sonra, kurabiye hamurunuzu istediğiniz şekilde şekillendirip pişirebilirsiniz.
Kakaolu Kurabiye Pişirme ve Sunum Önerileri
Fırını 175 dereceye önceden ısıtın. Hamuru istediğiniz şekillerde (yuvarlak, oval, damla şeklinde) kurabiye tepsinize dizin. Kurabiyelerin arasına yeterli mesafe bırakın, çünkü pişerken biraz yayılacaklar. Yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Piştikten sonra kurabiyeleri tepside birkaç dakika soğumaya bırakın, daha sonra tel rafa alarak tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Çay veya kahve yanında servis ederek, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir ikram hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!