Muhteşem Bir Tat: Karaorman Meyveli Muhallebi

İncecik pandispanya dilimleri üzerine serpiştirilmiş, kat kat krema ve enfes karaorman meyveli sosuyla hazırlanan bu muhallebi, şık davet sofralarınızın yıldızı olacak. Hafif, ferahlatıcı ve damakta bıraktığı lezzet unutulmaz bir deneyim sunuyor. Özellikle yaz aylarında serinletici bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, birkaç basit adımla evinizde kolayca yapabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu muhteşem lezzete bayılacaklar. Tatlı krizlerinize en mükemmel çözüm!

Malzemeler

Pandispanya ve Krema İçin:

* 1 dilim ince kakaolu pandispanya
* 110 gram süt
* 90 gram krema
* 1 adet vanilya çubuğu

Karaorman Meyveli Sos İçin:

* 1 su bardağı karaorman meyvesi (yaban mersini, ahududu, frambuaz)
* 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
* 1 çay bardağı su

Şekerli Krema İçin:

* 1/2 su bardağı toz şeker
* 100 ml. krema
* 1/2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanış

Öncelikle karaorman meyveli sosu için; su ve nişastayı küçük bir tencerede karıştırıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra karaorman meyvelerini ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Pandispanyayı istediğiniz boyutta kesin. Sütü, kremayı ve vanilya çubuğunu bir tencerede kaynatın. Vanilya çubuğunu çıkarıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta şekeri ve kremayı çırpın, erimiş tereyağını ekleyip karıştırın. Son olarak, pandispanyanın üzerine kremayı ve karaorman meyveli sosu kat kat yayın. Buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edin.