Lezzetli Bir Karides Güveci Deneyimi

Ekmek bandırarak erimiş kaşarın keyfini sürmek, enfes sosun tadına varmak ve lezzetli karideslerin tadını çıkarmak için mükemmel bir tarif! Bu tarifle, evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, ağız sulandıran bir karides güveci yapabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler taze ve kaliteli olup, sizlere unutulmaz bir lezzet deneyimi sunmayı amaçlıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu muhteşem karides güvecine bayılacaklar. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, kısa sürede sofranızı şenlendirecek. Deneyin ve farkı görün!

Gerekli Malzemeler

* 2 adet büyük diş sarımsak
* 1 adet orta boy domates
* 1 paket (yaklaşık 250 gr) mantar
* 450 gram taze karides* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 adet yeşil biber
* 100 gram domates püresi
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle, sarımsakları ince ince doğrayın. Domatesi ve yeşil biberi de küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip, dilimleyin. Büyük bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin. Sarımsakları ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından doğranmış domatesleri, yeşil biberleri ve mantarları ekleyin. 5-7 dakika kadar orta ateşte soteleyin. Domates püresini ve salçayı ekleyip, iyice karıştırın. Karidesleri ilave edip, 2-3 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Hazırladığınız karışımı fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, kaşar peyniri kızarana ve eriyene kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirin. Sıcak olarak, ekmek veya pilav ile servis yapın. Afiyet olsun!