Lezzetli Bir Karnabahar Çorbası İçin

Bu tarifle, tadına doyamayacağınız, ev yapımı bir karnabahar çorbası hazırlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazır ise, mutfağa geçip bu enfes çorbayı pişirmeye başlayalım. Tarifimizde kullanılan baharatlar çorbanıza eşsiz bir aroma katarken, taze otlar ise ferahlatıcı bir tat bırakacaktır. Çorbanın kıvamını isteğinize göre ayarlayabilir, daha yoğun bir çorba elde etmek için daha az su kullanabilirsiniz. Ayrıca, sevdiğiniz diğer sebzeleri de çorbanıza ekleyerek kendinize özel bir lezzet yaratabilirsiniz. Çorbanızı servis ederken üzerine taze maydanoz serpebilir ya da bir kaşık krema ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Gerekli Malzemeler

* ½ baş karnabahar* 1 adet orta boy soğan
* 1 baş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 5 dal kereviz sapı
* ½ demet taze maydanoz
* 4-5 yaprak taze karnabahar yaprağı (isteğe bağlı)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 litre su

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ve sarımsağı tencereye ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Ardından doğranmış karnabaharı, kereviz saplarını ve karnabahar yapraklarını ekleyin. Malzemeleri birkaç dakika daha kavurduktan sonra, üzerine suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, ateşi kısın ve çorbayı yaklaşık 20-25 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra, çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Son olarak, doğranmış maydanozu ekleyip servis edin. İsteğe bağlı olarak, üzerine krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz.