Yelpaze şeklinde kesilmiş patlıcan ve domateslerin, baharatlı ve enfes bir kıyma harcı ile doldurulmasının ne kadar lezzetli olduğunu hayal edin. Bu tarifle, damak çatlatan bir kazan kebabı deneyimi yaşayacaksınız. Patlıcan ve domateslerin yumuşaklığı, kıymanın baharatlı lezzetiyle buluştuğunda ortaya çıkan tat, unutulmaz bir yemek deneyimi sunuyor. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu özel tarifi mutlaka denemelisiniz. Hazırlık aşamaları oldukça kolay ve pratiktir. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sofranızı süsleyecek bu enfes yemeği hazırlayabilirsiniz. Servis ederken yanında bir kase yoğurtla birlikte sunmanız, lezzetini daha da artıracaktır. Özel günlerinizin veya hafta sonu akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarifi deneyin ve tadına bakın.
Malzemeler ve Hazırlanışı
Kıyma Harcı İçin:
250 gram orta yağlı dana kıyma, 1 adet mor soğan (ince kıyılmış), 1 adet domates (küçük küpler halinde doğranmış), 2 adet patlıcan, 2 diş sarımsak (ezilmiş), 1/2 yemek kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı pul biber. Öncelikle kıymayı, ince kıyılmış soğan, doğranmış domates, ezilmiş sarımsak ve baharatlarla iyice karıştırın. Daha sonra, bu karışımı yaklaşık 15 dakika dinlendirin. Bu işlem, kıymanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve bıçakla yelpaze şeklinde kesin, ancak tamamen ayırmayın. Aynı işlemi domatesler için de tekrarlayın. Hazırladığınız kıyma harcını patlıcan ve domateslerin arasına yerleştirin.
Sos İçin:
2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet domates (küçük küpler halinde doğranmış), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tereyağı. Bir tencerede tereyağını eritin ve domates salçasını ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra küp küp doğranmış domatesi ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu sos, kazan kebabının lezzetini daha da zenginleştirecektir. Pişen sosu patlıcan ve domateslerin üzerine gezdirin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Suyunu çekene kadar pişirmeye dikkat edin, böylelikle patlıcanlar ve domatesler güzelce pişmiş ve kıvamlı olacaktır.
Servis Önerisi
1/2 kase süzme yoğurt. Pişen kazan kebabını sıcak olarak servis edin. Yanında bir kase süzme yoğurtla birlikte sunmak, yemeğin tadını daha da güzelleştirecektir. Afiyet olsun!