Lezzetli Bir Çorba Deneyimi
Kaşık kaşık içeceğiniz enfes bir mercimek çorbası tarifi ile karşınızdayız! Bu tarifte, kereviz sapının eşsiz lezzetiyle buluşan mercimekler, sıcak ve doyurucu bir yemek deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem soğuk kış günlerinde hem de hafif bir öğlen yemeği için ideal bir seçenek. Aileniz ve sevdikleriniz için hazırlayacağınız bu sağlıklı ve lezzetli çorbayı mutlaka denemelisiniz. Malzemelerin tazeliği ve doğru pişirme teknikleriyle, çorbanızın tadını zirveye taşıyabilirsiniz. Tarifimizi adım adım takip ederek, siz de bu muhteşem lezzeti kolayca elde edebilirsiniz. Hazırsanız, başlayalım!Malzemeler
* 1 su bardağı kırmızı mercimek* 1 su bardağı sebze suyu (tavuk suyu yerine)* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 adet havuç
* 2 adet kereviz sapı* 1 adet orta boy patates
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4-5 su bardağı sıcak su
* 1 tutam tuz
* 1 tutam karabiber
* 1 tutam pul biber
* 1 adet limon
Hazırlanış
1. Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Kereviz saplarını da küçük parçalar halinde doğrayın.2. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanı ve sarımsağı hafifçe kavurun. Soğanlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin.
3. Ardından doğranmış havuç, patates ve kereviz saplarını tencereye ekleyin. Sebzeleri 5 dakika kadar kavurun.
4. Kırmızı mercimekleri, sebze suyunu, sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve pul biberi tencereye ilave edin.
5. Çorbayı kaynamaya bırakın, daha sonra kısık ateşte 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
6. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin (isteğe bağlı).
7. Son olarak, çorbanızı limon suyu ile tatlandırarak servis edin. Afiyet olsun!