Tarif Hakkında
Mutfakta harikalar yaratacak, enfes bir bal kabağı çorbası tarifiyle karşınızdayız! Kokusu ve muhteşem görünümüyle, bu çorbayı sürekli yapmak isteyeceksiniz. Tarifimiz oldukça basit ve pratik. Az malzeme ile kısa sürede lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edebileceğiniz bu tarif, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli çorbaya bayılacaklar. Siz de denemeden geçmeyin!
Malzemeler
İşte bu enfes bal kabağı çorbası için ihtiyacınız olan malzemeler:
- 500 gram bal kabağı
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam sarımsak
- 1 tutam zerdeçal
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam muskat cevizi
Hazırlanışı
Öncelikle bal kabağını, havuçları ve patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Bir tencereye biraz zeytinyağı koyup soğanı hafifçe kavurun. Ardından doğranmış bal kabağını, havuçları ve patatesleri ekleyin. Üzerine tuz, sarımsak, zerdeçal, karabiber ve muskat cevizini ilave edin. Yaklaşık 15-20 dakika kadar, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen sebzeleri blendırdan geçirin veya püre haline getirin. Daha sonra sütü ekleyip, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
Sıcak olarak servis edebileceğiniz bu bal kabağı çorbasını, üzerine kızarmış ekmek parçaları, krem şanti veya bir tutam taze kişniş ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Soğuk olarak da servis edebilirsiniz, bu durumda buzdolabında birkaç saat soğutmanız yeterli olacaktır. Farklı baharatlar deneyerek çorbanıza kendi dokunuşunuzu katabilirsiniz. Örneğin, biraz kimyon veya kırmızı biber ekleyebilirsiniz.