Klasik Cheesecake Hazırlığı

Oda sıcaklığındaki malzemelerle hazırlanan bu enfes cheesecake tarifi, tüm damak zevklerine hitap edecek. Tarifimizde kullanılan malzemelerin kalitesi, lezzetin anahtarıdır. Tam yağlı beyaz peynirin yoğunluğu ve taze kremanın kıvamı, mükemmel bir sonuç için olmazsa olmazdır. Yumuşak ve kremalı dokusuyla, cheesecake sevmeyenlerin bile beğeneceği bir tarif. Hazırlanışı oldukça kolay olduğu için, deneyimsiz kişiler bile rahatlıkla yapabilir. Fırından çıktığında hafifçe sallanması normaldir; soğuma sürecinde iyice kıvam kazanacaktır. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 1000 gram tam yağlı beyaz peynir
* 1 su bardağı toz şeker
* 6 adet yumurta
* 2 kutu krema (çırpılmış krema tercih edilebilir)
* 1 paket vanilin
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 tutam tuz

Yapılışı

1. Öncelikle oda sıcaklığındaki beyaz peyniri, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çırpın. Toz şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip her birini iyice karıştırın. Krema ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve tuzu da ekleyip hafifçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında, su dolu bir tepside yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine isteğe bağlı olarak taze meyve veya çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

Klasik Cheesecake Sunumu

Soğutulmuş cheesecake'inizi dilimler halinde kesip, tercihinize göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Çilek, böğürtlen gibi taze meyveler veya çikolata sosu, harika bir sunum sağlayacaktır. Yanında çay, kahve veya bir kadeh şarap ile servis edebilirsiniz. Bu cheesecake tarifi, özel günlerinizde ya da misafirlerinize ikram etmek için ideal bir seçenektir. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız!