Lezzetli Bir Köfteli Erişte Çorbası

Soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba içmek gibisi yoktur. Bu tarifimizde, hem doyurucu hem de lezzetli bir köfteli erişte çorbası hazırlayacağız. Tarifimiz oldukça pratik ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Özellikle çocukların da çok sevdiği bu çorbayı, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Hazırlanışı oldukça kolaydır, malzemeleri bir araya getirdikten sonra kısa sürede sofranızda olacaktır. Bol baharatlı ve aromatik bir çorba arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Her lokmada içinizi ısıtacak bu çorbanın tarifini hemen sizlerle paylaşalım.

Malzemeler: Köfteli Erişte Çorbası İçin Gerekliler

Köfte İçin:

  • 250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı un

Çorba İçin:

  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı (köfteleri kızartmak için)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (köfteler için)

Köfteli Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle köfte harcını hazırlayalım. Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon ve unu derin bir kapta iyice yoğuralım. Küçük köfteler hazırlayalım. Ayrı bir tavada 1/2 yemek kaşığı tereyağı eritip, köfteleri kızartalım. Kızaran köfteleri bir kenarda bekletelim.
2. Bir tencereye 6 su bardağı suyu koyup kaynatalım. Kaynayan suya erişteyi ve haşlanmış nohudu ekleyip, 10 dakika kadar pişirelim.
3. Erişteler ve nohutlar pişerken, diğer bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim. Kuru nane ve toz kırmızı biberi ekleyip, hafifçe kavuralım.
4. Pişen erişte ve nohutların üzerine, kavrulan baharatlı tereyağını ve kızartılmış köfteleri ekleyip, birkaç dakika daha pişirelim. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çorbayı karıştıralım. Afiyet olsun!