Tarif Hakkında

Bu enfes brownie kurabiye tarifi, pratikliği ve lezzetiyle mutfaktaki yeni favoriniz olacak. Az malzemeyle, çok kısa sürede harika bir sonuç elde edeceksiniz. Hem çay saatlerinizin, hem de misafirlerinizi ağırladığınız anlarınızın vazgeçilmezi olacak bu kurabiyeler, beklenmedik ziyaretler için de ideal bir ikram. Çocuklarınız da bu lezzetli atıştırmalıkları çok sevecek. Hazırlanışı oldukça kolay olduğu için, deneyimsiz kişiler de rahatlıkla yapabilir. Deneyin ve farkı görün! Aileniz ve arkadaşlarınız bu kurabiyelerin tadına bayılacaklar.

Malzemeler

Kurabiye Hamuru İçin:

* 1 adet yumurta
* 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un

Şurup İçin:

* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı şeker

Hazırlanışı

Hamuru Hazırlama:

Öncelikle, oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Sıvı yağı, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdikten sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Şurubu Hazırlama:

Kurabiyeler fırında pişerken, şurubu hazırlayabilirsiniz. Şeker ve suyu tencereye koyup, şeker eriyene kadar orta ateşte karıştırarak kaynatın. Pişen kurabiyeleri sıcakken şuruba batırın ve tekrar tepsiye dizin. Şurup tamamen çekene kadar bekleyin. Soğuyan kolay brownie kurabiyelerinizi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir lezzet için bitter çikolata kullanabilirsiniz. İsterseniz kurabiyelerin üzerine fındık, ceviz veya antep fıstığı gibi kuru yemişler ekleyebilirsiniz. Kurabiyeleri şurupladıktan sonra üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.