Lezzetli Bir Köz Patlıcan Çorbası

Bu tarifle, kaşık kaşık yudumlayacağınız enfes bir köz patlıcan çorbası hazırlayacaksınız. Malzemeler basit, hazırlık ise oldukça kolay. Öncelikle patlıcanları közlemeye başlayarak başlayın. Dilerseniz fırında, dilerseniz de mangalda közleyebilirsiniz. Kömür ateşinde közlenmiş patlıcanın tadı bambaşkadır. Közleme işlemi tamamlandıktan sonra, patlıcanların kabuklarını soyup, iyice püre haline getirin. Bu püre, çorbanın temelini oluşturacak. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek, lezzetli bir çorba elde edeceksiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler: Köz Patlıcan İçin

* 3 adet patlıcan
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 silme yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 5 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Malzemeler: Servis İçin

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanış

Öncelikle patlıcanları iyice yıkayıp közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup, bir kapta püre haline getirin. Daha sonra, bir tencerede tereyağını eritip, ince kıyılmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı hafifçe kavurun. Üzerine unu ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Sütü ve sıcak suyu azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Püre haline getirdiğiniz patlıcanı tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edip, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Servis yapmadan önce, ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip, kuru naneyi ekleyerek hafifçe kavurun. Hazırladığınız çorbayı kaselere paylaştırın ve üzerine nane yağından gezdirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!