Lezzetli Bir Köz Patlıcan Çorbası
Bu tarifle, kaşık kaşık yudumlayacağınız enfes bir köz patlıcan çorbası hazırlayacaksınız. Malzemeler basit, hazırlık ise oldukça kolay. Öncelikle patlıcanları közlemeye başlayarak başlayın. Dilerseniz fırında, dilerseniz de mangalda közleyebilirsiniz. Kömür ateşinde közlenmiş patlıcanın tadı bambaşkadır. Közleme işlemi tamamlandıktan sonra, patlıcanların kabuklarını soyup, iyice püre haline getirin. Bu püre, çorbanın temelini oluşturacak. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek, lezzetli bir çorba elde edeceksiniz. Afiyet olsun!Malzemeler: Köz Patlıcan İçin
* 3 adet patlıcan* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 1 diş sarımsak (ezilmiş)
* 2 silme yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 5 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Malzemeler: Servis İçin
* 1 yemek kaşığı tereyağı* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı kuru nane