Lezzetli ve Sağlıklı Bir Çorba

Vitamin ve mineral deposu olan kuşkonmaz ile hazırlanan bu çorba tarifi, hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı. Sıcacık bir çorba keyfi için ideal olan bu tarif, meyanesi sayesinde kıvamını kolayca alıyor. Hazırlaması da oldukça pratik. Aileniz ve sevdikleriniz bu çorbayı çok sevecek. Özellikle soğuk havalarda iç ısıtan bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek. İşte pratik ve enfes kuşkonmaz çorbası tarifi...

Malzemeler

* 1 demet kuşkonmaz* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 yemek kaşığı un
* 5 su bardağı et suyu (veya sebze suyu)
* 1 su bardağı süt (veya krema)
* 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
* 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

1. Kuşkonmazları yıkayıp, uç kısımlarını keserek temizleyin. İsteğe bağlı olarak incecik doğrayabilir veya daha büyük parçalar halinde kullanabilirsiniz.
2. Orta ateşte bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyerek 1-2 dakika kadar kavurun.
3. Et suyunu yavaşça ekleyerek sürekli karıştırın. Kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
4. Kuşkonmazları ekleyin ve yaklaşık 10-15 dakika, yumuşayana kadar pişirin.
5. Sütü (veya kremayı), kırmızı toz biberi, tane karabiberi ve tuzu ekleyin. Kısa süre daha kaynatın.
6. Çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin (isteğe bağlı). Servis etmeden önce sıcaklığını kontrol edin.
7. Sıcak olarak servis edin. İsterseniz üzerine taze kuşkonmaz parçaları ve taze maydanoz ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!