Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tarif
Bu tarif, hem damak zevkinize hitap eden hem de sağlıklı bir yemek seçeneği sunuyor.
Lahana pankeklerinin tadı ve dokusu, alışılmışın dışında bir lezzet deneyimi yaşatacak. Pizza tabanı olarak bile kullanabileceğiniz bu tarif, çocuklarınızın da
lahanayı sevmesini sağlayacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu pankekler, hem hızlı bir akşam yemeği alternatifi hem de kahvaltılık olarak tüketilebilir. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunabilecek türden. Deneyip, bu eşsiz lezzeti kendiniz keşfedin! Aileniz bu tarifi çok sevecek.
Gerekli Malzemeler
- 2 çorba kasesi ince kıyılmış lahana
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet taze soğan (ince doğranmış)
- 1 tutam taze dereotu (kıymış)
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 tutam karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos İçin Gerekli Malzemeler
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 1 adet taze soğan (ince doğranmış)
- 1 tutam kavrulmuş susam
- 1 tutam çörek otu
Hazırlanış
Öncelikle
lahanayı ince ince kıyın ve tuz ekleyerek 10 dakika kadar bekletin. Bu işlem
lahananın suyunu salmasına yardımcı olacaktır. Daha sonra yumurtaları, unu, sütü, kabartma tozunu, doğranmış taze soğanı, dereotunu, rendelenmiş kaşar peynirini, susamı, çörek otunu ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Tuzlu
lahanayı da karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Zeytinyağını kızdırın ve karışımı küçük yuvarlak kekler halinde kızartın. Altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Servis ederken hazırladığınız sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Sos için tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırmanız yeterlidir. Afiyet olsun!