Muhteşem Bir Lezzet: Mandalinalı Panna Cotta

Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan mandalinaların tadını doyasıya çıkarabileceğiniz enfes bir tarif hazırladık. Bu tarifte, kremanın yumuşaklığı ve mandalinaların ferahlatıcı lezzeti mükemmel bir uyum yakalıyor. Özellikle taze sıkılmış mandalina suyu kullanarak, en doğal ve aromatik lezzeti yakalamaya özen gösterdik. Hazırlık aşaması oldukça kolay olduğu için, deneyim seviyenize bakmaksızın rahatlıkla yapabilirsiniz. Panna cotta'nın kıvamı, süt ve kremanın mükemmel dengesiyle sağlanıyor. Jelatinin miktarına dikkat ederek, ne çok sert ne de çok yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz. Servis ederken yanına biraz taze nane veya çilek ekleyerek sunumunuzu daha da şıklaştırabilirsiniz. Bu eşsiz lezzeti deneyerek, siz de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Tatlı krizlerinizin yeni favorisi olacak bu tarifle, mutfağınızda harikalar yaratacaksınız.

Malzemeler: Cennetten Bir Parça

Panna Cotta İçin:

400 ml. şekersiz çiğ krema, 200 ml. süt, 1 adet vanilya çubuğu, 4 yemek kaşığı toz şeker, 3 adet yaprak jelatin

Mandalina Sosu İçin:

2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu, 5 yemek kaşığı nişasta, 3 su bardağı su, 5 yemek kaşığı toz şeker, 2 adet orta boy mandalina

Hazırlanışı: Adım Adım Lezzet

Panna Cotta Hazırlığı:

Öncelikle jelatini soğuk suda 5-10 dakika kadar bekletin. Daha sonra sütü, kremayı ve vanilya çubuğunu bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden önce vanilya çubuğunu çıkarın. Şekeri ekleyip karıştırın. Isıdan alın ve şişmiş jelatini ekleyerek iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı, küçük kaplara veya borcamlara paylaştırın ve buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca soğumaya bırakın.

Mandalina Sosu Hazırlığı:

Mandalinaları soyup, dilimlerini ayırın. Taze sıkılmış mandalina suyunu, nişastayı, suyu ve şekeri bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mandalina dilimlerini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu soğuyan panna cotta üzerine gezdirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.